MEĐUSOBNA OPTUŽIVANJA KOSOVA I SRBIJE ZA UBISTVO IVANOVIĆA

Petak, 15. mart 2019, 18:12

|

Izvor: Radio Kontakt plus

|

|

K. MITROVICA - Od strane političkih predstavnika Beograda i Prištine ponovo međusobne optužbe za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
 
Predsednik Kosova Hađim Tači je rekao da istraga pokazuje da Beograd stoji iza ubistva Ivanovića.
 
"Sve indicije kosovskih bezbednosnih organa vode do organizatora atentata na Olivera Ivanovića", rekao je Tači je u Debatnoj zoni, izveštava Gazeta Metro.
 
Prema njegovim rečima, za Kosovo je ključno da se Ivanovićevo ubistvo rasvetli.
 
"Za državu Kosovo je od vitalne važnosti da se to ubistvo rasvetli, a sve ukazuje i tragovi vode do aktuelne vlasti u Beogradu i činjenice da je naredila Ivanovićevo ubistvo. Ceo svet treba da zna tu činjenicu", kazao je Tači.
 
Mediji dodaju da je Milan Radoičić poznat kao lider Srba na severu i šef kriminalnog miljea koji sarađuje s paralelnim srpskim strukturama i da je poznat po veoma dobroj koordinaciji sa Vladom u Beogradu.
 
Tužilaštvo Kosova je za Radoičićem izdalo poternicu jer je osumnjičen da je Ivanovićev glavni ubica.
 
S druge strane, direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Ðurić optužuje kosovske čelnike za ubistva Olivera Ivanovića.
 
Ðurić je izjavio da ima sve više potvrda da iza ubistva jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića stoje predsednik Kosova Hašim Tači, predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji i sadašnje vlasti u Prištini.
 
"Sve smo sigurniji da Tači, Veselji i sadašnje vlasti u Prištini stoje direktno iza ubistva Olivera Ivanovića i očekujem da će naši istražni organi uskoro biti u prilici da pruže više podataka o ovom slučaju, jer to je nešto što ceo svet treba da zna", naveo je Ðurić u saopštenju za javnost.
 
Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative SDP ubijen je 16. januara 2018. godine ispred svoje partijske kancelarije u Severnoj Mitrovici.








Facebook

Vreme