MEDALJE ZA KARATISTE SA KiM NA 47. MEĐUNARODNOM KARATE TURNIRU ZLATNI POJAS

Subota, 14. april 2018, 17:34

|

Izvor: Kontakt plus

|

|

ČAČAK – Takmičari karate kluba Zvečan osvojili su zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju, a karatistkinje K.K. “Tomari”iz Leposavića dve bronze u kategoriji  poletarci, pioniri i nade na  47. Tradicionalnom  međunarodnom  karate turniru Zlatni pojas koji se održava u Čačku od 14. do 21. aprila 2018. godine, u organizaciji Karate kluba Borac i Karate federacije Srbije.
 
Karatisti K.K.Zvečan Danilo Biševac, Nikola Krasić i Danilo Kragović osvojili su 1.mesto u kategoriji muške nade ekipno.
 
 Anja Marjanović osvojila je 2.mesto u pojedinačnoj kategoriji, a zajedno sa Draganom Đorđević, Jovanom Milosavljević i Snežanom  Jakovljević 3.mesto u kategoriji ženske nade ekipno.  
 
Takmičarke karate kluba “Tomari”iz Leposavića  Nađa Nešović i Neda Filipović osvojile su bronzane medalje u disciplini kate - pojedinačno. 
 
Na jednom od najjačih karate turnira u Evropi učestvuje osam država sa 900 takmičara.  
 
Takmičenje u Čačku traje dva vikenda  - ovog vikenda takmičenje je za  poletarce, pionire i nade, dok će se narednog vikenda takmičiti starije uzrasne kategorije: seniori, kadeti, juniori  i mlađi seniori.
 
Prvi karate turnir "Zlatni pojas" organizovan je 13. i 14. aprila 1971. godine u sportskoj dvorani "Borac" pred oko 2.000 gledalaca uz učešće oko 40 karate klubova sa preko 200 takmičara. 
 
Od tada, pa do današnjeg dana karate turnir "Zlatni pojas" je stvarao imidž jednog od najkvalitetnijih i najvećih karate takmičenja kod nas, i na kraju, to je i postao. 
 
Takmičenje je uvršteno u zvanični kalendar takmičenja u karate sportu i održava se u skladu sa pravilima Evropske (EKF) i Svetske karate federacije (WKF).
 
Ovogodišnji karate turnir Zlatni pojas održava  se u hali Mladost u Čačku,  a u skladu sa pravilima Karate federacije Srbije (KFS), EKF-a i WKF-a.
Facebook

Vreme