MARKOVIĆ: AKO SE NE OTKRIJU ODGOVORNI ZA NAPAD, NEĆEMO PRIJAVLJIVATI SKUPOVE

Nedelja, 01. decembar 2019, 18:35

|

Izvor: Beta, N1

|

|

BEOGRAD - Pokret "1 od 5 miliona" traži od policije da hitno otkrije i uhapsi osobe odgovorne za napad na jednog od organizatora protesta u Beogradu, Srđana Markovića.Ukoliko napadači ne budu otkriveni, "1 od 5 miliona", kako su rekli, više neće prijavljivati policiji svoje skupove.
 
Marković kaže da ga je drugi put napao čovek koji ga prati tokom svakog protesta i koga je viđao i ranije.
 
Slučaj je prijavljen policijskoj stanici Savski venac, a u toj stanici Markoviću, kako je rekao, nisu mogli da kažu da li je napadač koga je policija sinoć odvela sa protesta i uhapšen.
 
Marković je govoreći novinarima zatražio da policajci na proteste dolaze uniformisani, jer organizatori protesta, kako je kazao, "više ne mogu da razaznaju ko je batinaš, a ko policajac". 
 
Ispred zgrade Vlade Srbije gde se sinoć završio protest, on je rekao novinarima da je odmah pošto je bio napadnut ispred obližnje zgrade Generalštaba, otišao u policiju i to prijavio. 
 
"Gde je to lice i ko je to lice", upitao je Marković. 
 
Dodao je da vlast i predsednik Srbije Aleksandar Vučić "crtaju mete na glavama" organizatora protesta čestim pominjanjem njegovog i imena studenata koji organizuju proteste. 
 
"Mi smo na ove proteste došli jer je razbijena jedna glava" rekao je Marković, jer institucije ne funkcionišu, i ako ne bude građana na ulicama, onda neće biti "ni odbrane od toga". 
 
Organizatori su nakon napada na Markovića upitali "da li mogu slobodno da šetaju ulicama Beograda".
Facebook

Vreme