LDK UPUTIO ULTIMATUM LVV – SPORAZUM DO KRAJA NEDELJE

Sreda, 22. januar 2020, 17:10

|

Izvor: RTK LIVE

|

|

PRIŠTINA - Dva dana nakon što je kosovski predsednik, Hašim Tači, lidera LVV, Aljbina Kurtija, imenovao za mandatara za sastavljanje nove vlade, lider LDK, Isa Mustafa uputio mu je ultimatum – da u roku od pet dana preduzme korake u pravcu postizanja sporazuma o novoj vladi, prenose kosovski mediji.
 
Višemesečni koalicioni pregovori LDK i LVV, ne idu u dobrom smeru. Predstavnici dve partije svakodnevno putem medija upućuju kritike jedni drugima, ponude i kontraponude za formiranje koalicionog sporazuma koje se ne usvajaju.
 
Uprkos roku od 15 dana koji Kurti ima da novoj skupštini predloži sastav vlade, a koji je počeo da teče od preuzimanja mandata, zvaničnih sastanaka između lidera LVV i LDK još uvek nema.
 
Najnoviji razvoj događaja za formiranje nove vlade obeležio je ultimatum lidera LDK, Ise Mustafe, da lider LVV, Aljbin Kurti, u roku od pet dana, tj. do kraja ove nedelje, preduzme korake u pravcu postizanja sporazuma o formiranju zajedničke vlade.
 
Nakon jučerašnjeg sastanka Predsedništva LDK-a, Mustafa je još jednom od Samoopredeljenja zatražio uravnotežen sporazum.
 
U suprotnom treba konstatovati da nema uslova za postizanje dogovora između LDK i LVV, poručio je Mustafa.
 
Ultimatum LDK dolazi ujedno dan nakon što je Mustafa potvrdio da postoji diplomatski pritisak za brzo formiranje vlade, te da na postizanju sporazuma insistiraju ambasadori zemalja Kvinte i Evropske unije.
 
Facebook

Vreme