Laplje Selo: Delije delile paketiće

Petak, 12. januar 2018, 16:44

|

Izvor: Rtv Kim

|

|

LAPLJE SELO - Učenici predškoskog i uzrasta do četvrtog razreda osnovne škole “Miladin Mitić” u Lapljem Selu danas su obradovani novogodišnjim paketićima od strane Sportskog društva Crvena zvezda i Delija.
 
Navijači Crvene zvezde godinama unazad pred srpsku Novu godinu obraduju mališane sa Centralnog Kosova. I ovoga puta u osnovnoj školi Miladin Mitić u Lapljem Selu najmlađim školarcima podeljeni su zvezdini pokloni.
 
Ovoj tradiciji pridružilo se i Sportsko društvo Crvene zvezde.
 
“Došli smo danas da ulepšamo jedno prepodne deci sa Kosova, našim simpatizerima. Sa druge strane ono što je nama najbitnije da deci u enklavama ulepšamo detinjstvo, da nas pamte ne samo po sportskim rezultatima nego i po jednoj akciji koja traje dugi niz godina. Osećamo se prelepo što smo među ovom decom i što smo mogli barem jedan dan da im vratimo osmeh na lice i da im damo dugoročnu simpatizersku priču ka Crvenoj zvezdi”, kazao generalni sekretar Sportskog društva Crvene Zvezde Igor Milojević.
 
Mališani su paketić u kojem je osim slatkiša i grickalica bilo i zvezdinih svesaka, knjiga i postera čekali u redu nestrpljivo i sa osmehom na licu.
 
Među njima je bila i Milica Đorđević iz Prizrena koju je poklon i dolazak u školu punu dece mnogo obradovao.
 
“Bila sam mnogo srećna zato što i ja volim Crvenu zvezdu i celu noć sam mislila o tome i radovala sam se”, kazala je Milica.
 
Direktor osnovne škole “Miladin Mitić” u Lapljem Selu Ljubiša Karadžić kaže da deca tokom praznika dobijaju poklone sa raznih strana, ali da se najviše obraduju kada vide crveno-bele paketiće.
 
“Ovo nije prvi put u našoj školi da ljudi iz Beograda na ovaj način učine mali znak pažnje koji mnogo znači našim učenicima. Ima tu različitih navijačkih boja svakako ali oni na taj način ne dele decu. Dugujemo veliku zahvalnost Sportskom društvu Crvena zvezda što su našli vremena i mogućnosti da podele radost i praznično raspoloženje sa našim učenicima”, kazao je Karadžić.
 
Organizatori kažu da je ovom akcijom obezbeđeno oko 1.500 paketića za učenike iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Prilužja, Lapljeg Sela, Gračanice i Sušice. Podeljeno je i oko desetak tableta i mobilnih telefona za decu iz socijalno ugroženih porodica.
Facebook

Vreme