KUOČI: JAČANJE ODNOSA SRBIJE I NATO-A OD KORISTI ZA REGION

Petak, 10. avgust 2018, 15:44

|

Izvor: RTK LIVE

|

|

PRIŠTINA - Komandant misije KFOR na Kosovu Salvatore Kuoči izjavio je da je jačanjanje odnosa između NATO-a i Srbije od koristi za Alijansu, Srbiju i čitav region.
 
Kuoči je u intervjuu podgoričkoj Pobjedi, rekao, kometarišući kritike predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih visokih zvaničnika Srbije na odluku Crne Gore da pošalje vojnike u misiju KFOR, da se KFOR obično ne bavi politikom, prenosi RTCG.
 
"Danas se suočavamo sa zajedničkim bezbednosnim izazovima, i zajednička saradnja može doneti stvarne prednosti Srbiji, njenim građanima i širem regionu", rekao je Kuoči.
 
Kuoči je, govoreći o Crnoj Gori koja je prošle godine postala članica NATO-a, rekao da imati NATO članicu sa Zapadnog Balkana, koja se pridružuje KFOR-u, pomaže povećanju stabilnosti u regionu.
 
"Crna Gora je bila važan doprinos evroatlantskoj bezbednosti kao partner NATO-a. Danas, kao punopravni član Alijanse, i dalje je pouzdan provajder bezbednosti", ukazao je Kuoči komentarišući odluku Crne Gore da do kraja godine uputi dva pripadnika vojske u tu mirovnu misiju.
Facebook

Vreme