Koštunici zabranjen ulazak na Kosovo

Sreda, 05. mart 2014, 16:11

|

Izvor: RTV Mir

|

|

KOSOVSKA MITROVICA, 05.03.2014. - Kosovska policija nije dozvolila predsedniku DSS Vojislavu Koštunici i potpredsedniku stranke Slobodanu Samardžiću boravak na severu Kosova.

 

Koštunica je izjavio da neće napustiti prelaz Jarinje dok ne dobije pisano obaveštenje zašto je zaustavljen. On je agenciji Beta rekao da je sa saradnicima krenuo na tribinu u Kosovskoj Mitrovici i da je prešao prelaz Jarinje na severu Kosova.

Međutim, kako je dodao, kod Leposavića ih je ponovo zaustavila Policija Kosova i rekla im da se vrate u Srbiju, jer je takvo naređenje izdao ministar policije Kosova Bajram Redžepi. Funkcioneri DSS su potom u pratnji patrole sprovedeni na prelaz Jarinje. 

"U međuvremenu smo upozorili da se sa ovog prelaza nećemo maći, a ovo ne liči na prelaz već na okupacionu zonu, dok ne dobijemo pismeno obaveštenje o čemu se radi", rekao je Koštunica. 

Predsednik DSS je dodao da su im policajci rekli da se takve naredbe odnose na zvanična lica iz Srbije na šta ih je on upozorio da niko iz delegacije nije na državnoj funkciji već da u Pokrajinu ulaze kao građani Srbije. 

"Ovo je zaista jedan bahat, bezobrazan čin. U međuvremenu smo razgovarali sa službenicom Euleksa, ali naša javnost mora da zna da je građanima Srbije zabranjen ulazak na Kosovo, u našu zemlju, i sve dok ne dobijemo pisano obaveštenje zašto smo vraćeni, mi prelaz nećemo napustiti", rekao je Koštunica. 

Portparol DSS Petar Petković, koji je u delegaciji stranke, rekao je da su na prelazu razgovarali sa šeficom smene Euleksa koja im je rekla da misija EU sa tim nema nikakve veze, već se sve dešava po nalogu Bajrama Redžepija.

Izvor: Beta

Facebook

Vreme