KOD MAKRONA – TAČI TRAŽIO PRIZNANJE, VUČIĆ ODGOVORIO: "SRBIJU SU SVI PRIZNALI"

Utorak, 12. novembar 2019, 17:05

|

Izvor: Blic

|

|

PARIZ - Iznenadni sastanak, na kome su se sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom susreli srpski i kosovski predsednik Aleksandar Vučić i Hašim Tači, završen je, ali bez konkretnijeg epiloga.
 
Kako "Blic" nezvanično saznaje, Makronova ideja bila je da pokuša da utiče na obe strane da se vrate za pregovarački sto i da probaju da dođu do kompromisnog rešenja.
 
 "Vučić je bio otvoren, i pred Makronom rekao da ga uopšte ne zanima da Kosovo priznaje Srbiju, jer je Srbija već priznata zemlja od strane svih zemalja sveta", priča izvor "Blica".
 
On je tako odgovorio na to što je Tači govorio na sastanku, odnosno na spremnost Prištine "da nastavi dijalog, zarad postizanja sporazuma, koji bi podrazumevao međusobno priznanje dve strane".
 
Takođe, kako "Blic" saznaje, Vučić je kazao i da predstavnici prištinskih vlasti ni do sada nisu poštovali dogovore koji su postignuti, i da zbog toga ne veruje da će drugačije biti kada su posredi budući razgovori.
 
"Predsednik Srbije rekao je Tačiju da imamo još deset zemalja koje čekaju da donesu odluku o povlačenju priznanja, jer pokret nezavisnih i slobodnih zemalja u svetu je jači i veći iz dana u dan", priča izvor "Blica".
 
Kako je nakon sastanka rekao predsednik Srbije, Makron je današnjim sastankom sa njim i Tačijem želeo da pokaže posvećenost Evropske unije Kosovu kao problemu na evropskom tlu, kao i da je on ponovio stav Srbije da dijalog moze biti nastavljen ako Priština ukine takse.
Facebook

Vreme