KFOR UGOSTIO STUDENTE MEĐUNARODNIH MASTER PROGRAMA IZ OBLASTI LJUDSKIH PRAVA

Utorak, 21. januar 2020, 17:31

|

Izvor: RTV Mir

|

|

PRIŠTINA -  KFOR je bio domaćin zajedničke studijske posete međunarodnih studenata Evropskog master programa za ljudska prava u Veneciji i Master programa iz oblasti ljudskih prava Univerziteta u Beču. Poseta je organizovana od strane dva prestižna instituta u okviru godišneg studijskog putovanja kako bi svojim studentima pružili priliku da iz prve ruke steknu uvid u stanje ljudskih prava na Kosovu kroz niz susreta sa lokalnim i međunarodnim akterima koji deluju u regionu. 
 
Po dolasku u bazu „Vilađo Italija” (Villaggio Italia) u Peći, master studente je dočekao Načelnik štaba Regionalne komande Zapad koji im je izložio pregled zadataka i odgovornosti KFOR-a, sa fokusom na izuzetna postignuća u sektoru civilno-vojne saradnja tokom više od 20 godina prisustva NATO-a na Kosovu. Nakon toga, načelnik Pravne službe KFOR-a je studente upoznao sa pravnim okvirom NATO misije, sa posebnim osvrtom na rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN.  
 
Ova izlaganja su pobudila veliki interes kod studenta koji su imali priliku da postave veliki broj pitanja o aktivnostima KFOR-a u regionu. KFOR pozdravlja i ohrabruje ovkve inicijative koje nastavljaju da povećavaju svest o svakodnevnim zadacima koje obavlja 3,500 vojnika iz 27 različitih zemalja, kao podrška bezbednosti i stabilnosti.
 








Facebook

Vreme