Kancelarija za KiM osudila napad u selu Koš

Utorak, 10. decembar 2013, 11:20

|

Izvor: RTV Mir

|

|

BEOGRAD, 10.12.2013. - Kancelarija za KiM osudila je incidente u povratničkom selu Koš kod Istoka, kada su razbojnici, nakon neuspelog pokušaja krađe traktora počeli da pucaju.

 

Kancelarija je zatražila od međunarodne zajednice da reaguje i zaštiti povratnike.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju od nadležnih organa i međunarodne zajednice traži da hitno reaguju kako bi se napadima na Srbe i na njihovu imovinu na Kosovu i Metohiji stalo na put", navodi se u saopštenju. 

Kancelarija podseća da je u protekla dva meseca ovo sedmi slučaj napada na povratnike i njihovu imovinu. 

"Zahtevamo da se vinovnici napada na porodice Obradović i Savić, kao i svih ostalih napada, pronađu što pre i adekvatno kazne, što bi svakako doprinelo zaštiti povratnika i njihove imovine na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

Incident u selu Koš, u kome nije bilo povređenih, ne samo da je uplašio i uznemirio porodice Obradović i Savić već i članove ostalih 17 povratničkih porodica koje žive u tom selu. 

Nepoznate osobe su u selu Koš pokušale da ukradu dva traktora - vlasništvo porodica Obradović i Savić - a kad im to nije uspelo, u oba slučaja su bežeći pucali iz vatrenog oružja u pravcu kuća i vlasnika traktora.

Izvor: Beta, B 92

Facebook

Vreme