<

Kancelarija za KiM: Sprečiti zastrašivanje Srba

Četvrtak, 14. septembar 2017, 16:37

|

Izvor: Rtv Kim

|

|

MOSKVA - Kancelarija za KiM najoštrije protestuje zbog privođenja članova Crvenog krsta Kosova i Metohije i upada policije u njegove prostorije i upozorava da "zloupotreba humanitarnih pitanja u političke svrhe nikome ne može doneti dobro".
 
Iz Kancelarije poručuju da je najvažnije da se spuste tenzije na Kosovu i Metohiji.
 
Ističe se da sinoćna akcija tokom koje su uhapšeni sekterati Crvenog krsta "ima najmanje veze sa Srbima i radom jedne humanitarne organizacije".
 
"Ova sramna akcija je deo obračuna starih i novih političkih struktura u Prištini i unutaralbanskog sukoba, koji je posledica tranzicije vlasti u privremenim institucijama samouprave", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
 
Ističe se da je to česta reakcija onih koji izgube i odlaze sa vlasti, ali da to pitanje albanski političari moraju da reše među sobom.
 
"Za nas je najvažnije da se obezbedi mir, sigurnost i bezbednost naših građana na Kosovu i Metohiji i na tome ćemo snažno insistirati", navodi se u saopštenju.
 
Kancelarija za KiM zahteva od predstavnika međunarodnih zajednica da spreče pokušaje zastrašivanja srpskog naroda i ugrožavanja egzistencije socijalno ugroženih.
Facebook

Vreme