Izdat nalog za hapšenje Olivera Ivanovića

Ponedeljak, 27. januar 2014, 18:29

|

Izvor: RTV Mir

|

|


 

KOSOVSKA MITROVICA 27.01.2014. - Međunarodni tužilac izdao nalog za hapšenje Olivera Ivanovića, a zahtev da on ostane u pritvoru predat je sudu, saopštio Euleks. Ivanović osumnjičen u istrazi o ratnim zločinima, kao i o navodima o teškom ubistvu počinjenom posle konflikta, navodi se u saopštenju.

19.09 - Međunarodni tužilac izdao je nalog za hapšenje Olivera Ivanovića, a zahtev da on ostane u pritvoru predat je sudu, saopštio je Euleks.

Euleks je saopštio da je međunarodni tužilac izdao nalog za hapšenje lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, a zahtev da on ostane u pritvoru predat je sudu, prenosi Fonet.

U saopštenju se navodi da je Ivanović dobrovoljno došao u policijsku stanicu u severnoj Mitrovici, posle dogovora međunarodnog tužioca iz Kancelarije Specijalnog Tužilaštva Kosova (KSTK) sa njegovim advokatom.

Tužilac je saslušao Ivanovića, kao navodnog osumnjičenog u istrazi o ratnim zločinima koja je u toku, kao i o navodima o teškom ubistvu počinjenom posle konflikta.

Ispitivanje je završeno i tužilac je izdao nalog za hapšenje i zatražio od suda da razmotri zahtev za određivanje pritvora, stoji u saopštenju, uz napomenu da je to sve što Euleks u ovom trenutku može da kaže.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić rekao je da je Ivanović osumnjičen za dva teška krivična dela koja su počinjena 1999. i 2000. godine, a u kojima su stradali kosovski Albanci.

Advokat je odbacio mogućnost Ivanovićeve odgovornosti, a očekuje se zapisnik, nakon čega će odluka tužioca biti poznata.

Građanska inicijativa SDP je saopštila da njen lider nije priveden, već da se odazvao na poziv Euleksa kako bi dao izjavu.

U SDP-u smatraju da poziv ima političku svrhu stvaranja ravnoteže sa hapšenjima u albanskoj zajednici i izazivanja straha među Srbima na Kosovu.

Portparol Euleksa Irina Gudeljević ranije je rekla Tanjugu da se jedno lice nalazi na ispitivanju koje sprovodi tužilac iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova u vezi sa navodnim ratnim zločinima. Međutim, ona nije želela da kaže o kojoj osobi je reč.

"Jedna osoba je na saslušanju kod tužioca iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova o navodima u vezi sa ratnim zločinima", rekla je ranije Gudeljevićeva RTS-u.

Kako je navela Irina Gudeljević, u toku dana biće saopštene pojedinosti o toj akciji.

U sedištu Euleksa u Prištini takođe je potvrđeno da akcija teče, ali nisu hteli da iznose više detalja o razmerama i cilju te akcije, niti da li ima privedenih i, ako ima, ko je priveden.

 

Izvor:Rts

Facebook

Vreme