<

HARADINAJ: ZA NASTAVAK DIJALOGA POTREBNO JEDINSTVO

Četvrtak, 12. jul 2018, 16:01

|

Izvor: RTK LIVE

|

|

PRIŠTINA - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj održao je danas vanrednu konferenciju za medije na kojoj je govorio o sastancima kosovske delegacije na samitu u Londonu, procesu vizne liberalizacije, kao i o dijalogu sa Beogradom, za čiji nastavak je, kako je rekao, potrebno jedinstvo.
 
Kosovo je na dobrom putu da dobije viznu liberalizaciju, izjavio je premijer Haradinaj i dodao da ništa nije izgubljeno, ali da predstoji još dosta posla.
 
"Evropska unija će nam ukinuti vize ove godine. Borbe se vode, nedelje su u pitanju. Kada bi danas u Evropskom parlamentu raspravljali o našem pitanju, onda bismo dobili liberalizaciju pre letnje pauze. Kosovu je takođe potrebno aktivnije lobiranje", rekao je premijer.
 
Haradinaj je rekao da se na samitu u Londonu sastao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i austrijskim kanceralom Sebastijanom Kurcom.
 
"Kosovo je zahvalno EU i drugim zemljama saveznicima na pomoći koju su pružili i danas je Kosovo spremno da bude akter po svim pitanjima. Dakle, tražimo da budemo partneri na polju bezbednosti i da završimo proces tranzicije bezbednosnih snaga. Takođe sam razgovaro sa Terezom Mej i premijerom Poljske", kazao je Haradinaj na konferenciji za medije.
 
Premijer je takođe kazao da je o sastancima u Londonu informisao predsednika Tačija i predsednika parlamenta Veseljija. Na pitanje da prokomentariše protest vatrogasaca i rudara "Trepče" ispred zgrade vlade, Haradinaj kaže da oni imaju podršku vlade u ispunjavanju njihovih zahteva.
Facebook

Vreme