HARADINAJ: NEPROCENJIVA PODRŠKA SLOVENIJE

Utorak, 13. mart 2018, 16:03

|

Izvor: Rtv Kim

|

|

PRIŠTINA - Podrška Slovenije članstvu Kosova u Interpol i Unesko je neprocenjiva, kazao je Ramuš Haradinaj na sastanku sa Kralom Erjavecom.
 
Kosovski premijer je u razgovoru sa slovenačkim ministrom spoljnih poslova naglasio da Kosovo održava dobre prijateljske odnose sa slovenačkim narodom i da to prijateljstvo treba nastaviti.
 
U tom smislu premijer Kosova je zatražio nastavak podrške Slovenije na međunarodnom planu.
 
„Vaša podrška pri novim priznanjima, učlanjivanju u Interpol, Unesko, procesima evroatlantskih integracija je neprocenjiva za nas. Mi smo evroatlantska zemlja. To je naš odredište“, rekao je Haradinaj.
 
Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Republike Slovenije, Karl Erjavec, ocenio je dostignuća i veliki napredak koji je Kosovo ostvarilo u proteklih 10 godina državnosti, izražavajući spremnost i posvećenost njegove zemlje bilateralnoj saradnji u oblasti ekonomije i podršku Kosovu na njegovom putu integracija, učlanjivanja u međunarodne organizacije i predvođenju regionalnih inicijativa.
 
Haradinaj je izjavio da „postoji dobra klima između Kosova i Slovenije po pitanju saradnje u mnogim oblastima“. Podsetio jeda je Slovenija jedan od najvećih investitora na Kosovu.
 
Međutim, današnji susret je iskoristio da pomene i osnivanje Vojske Kosova.
 
„Osnivanje vojske Kosova sa ustavnim mandatom, neće izmeniti bilans bezbednosti u regionu, naprotiv, doprineće istom“, rekao je premijer Haradinaj.
Facebook

Vreme