<

Haradinaj: Nema dokaza da je Rikalo zlostavljavo građane

Četvrtak, 14. septembar 2017, 16:40

|

Izvor: Rtv Kim

|

|

PRIŠTINA - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj saopštio je da ne postoje nikakvi dokazi da je Nenad Rikalo, novoimenovani ministar poljoprivrede, učestvovao u zlostavljanju građana Prištine 1999. godine.
 
Haradinaj, koji se medijima obratio putem saopštenja, naveo je da to potvrđuju nadležni organi, Državno tužilaštvo, Policija Kosova i Kosovska obaveštajna agencija.
 
Haradinaj navodi da su tvrdnje nekoliko građana o navodnoj umešanosti Rikala u slučajeve zlostavljanja građana Prištine 1999. godine primeljene sa zabrinutošću i da je nakon toga usledila reakcija premijera.
 
“Ubrzo nakon toga, preko zvaničnih kanala, i pismeno, tražio sam informacije od Državnog tužilaštva, KOA-a i Policije Kosova u vezi sa tvrdnjama građana o njegovom učešću u gore pomenutim aktivnostima. Iz odgovora koje sam dobio zvaničnim putem, od ovih državnih institucija, ne postoje nikakvi dokazi da je on učestvovao u takvim akcijama”, navodi Haradinaj u saopštenju za javnost.
 
Takođe je naveo da će u ovom ali i u bilo kom drugom sličnom slučaju postupiti u skladu sa zakonom.
 
Naime, nekoliko građana albanske nacionalnosti optužila su Nenada Rikala da je počinio ratni zločin. Ubrzo je reagovao sekretar Alijanse za novo Kosovo Rahim Pacoli koji je od premijera Kosova zatražio da Rikala razreši dužnosti ministra poljoprivrede.
 
Podsetimo, o poziciji ministra poljoprivrede se pre formiranja vlade mnogo spekulisalo. Prema navodima medija, ovo ministarstvo je prvobitno trebalo da bude dodeljeno upravo Alijansi za novo Kosovo Bedžeta Pacolija.
Facebook

Vreme