Halimi zatražio izveštaj o dugu za struju po opštinama

Petak, 01. avgust 2014, 17:47

|

Izvor: Tanjug

|

|

BEOGRAD - Poslanik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi zatražio je danas u parlamentu da se poslanicima dostave podaci po opštinama ko plaća, a ko duguje za struju.
 
"Zaista sam spreman da o problemu plaćanja struje ovde raspravljamo, ali sa argumentima”, rekao je Halimi tokom debate u pojedinostima o setu medijskih zakona.
 
Halimi je negodovao što se, kako je ocenio, paušalno govori o opštinama sa juga Srbije - Presevu, Medveđi i Bujanovcu kao neplatišama. On je zatražio da se poslanicima podeli izveštaj za svaku opštinu pojedinačno.
 
Taj zahtev Halimi je uputio pošto je poslanik SNS Vladimir Đukanović rekao, aludirajući na poslanika NS Zorana Živkoviću da je dobijao subvencije od države, za sadnju vinograda, a onda pozivao građane da ne plaćaju struju i time bio isti kao, kako je dodao, tamo neki iz Preseva i Bujanovca koji ne plaćaju struju. 
 
Halimi je to izlaganje doživeo kao otvoreno i neopravdano diskriminisanje jedne sredine. Diskriminaciju je Halimi video u, kako je pojasnio, uslovljavanjem ostvarivanja manjinskih i ljudskih prava opšte prisutnim problemom.
 
Poslanik Đukanović je zatim pokušao Halimiju da pojasni da se nije obraćao njemu, veh Živkoviću i dodao da je spreman da se izvini ako se Halimi oseća prozvanim. On je podvukao da je govorio o svima koji ne plaćaju struju, kojih ima mnogo, kako u Beogradu tako i u svim gradovima Srbije, ali da "nekako na jugu zemlje takvih ima baš mnogo".
"Evo, poslanik iz Niša je pozvao narod da ne plaćaju struju, tako da ne vidim zašto ste se našli prozvanim", rekao je Đukanović.
 
Doprinos debati dao je i šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović, koji je rekao da je saglasan da je neophodno da se plaća struja, ali da nije lep način na koji je u jučerašnjoj raspravi premijer Aleksandar Vučić to spočitavao Albancima.
"Moraju svi građani da plaćaju struju, ali je nezgodno kada to govori čovek koji po 15 meseci nije plaćao komunalije”, rekao je Stefanović.
Facebook

Vreme