Farina: Glasanje na severu plod dijaloga

Petak, 13. jun 2014, 20:34

|

Izvor: Beta

|

|

PRIŠTINA - Načelnik generalštaba vojske Srbije Ljubiša Diković i komndant Kfora Salvatore Farina razgovarali su o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i ulozi međunarodnih snaga tokom nedeljnih izbora.
 
„Komandant Kfora je naglasio da su kosovski Srbi sa severa po prvi put učestvovali na opštim izborima, što je pozitivan i ohrabrujući rezultat plodnog dijaloga između Prištine i Beograda koji je počeo u aprilu 2013. godine i koji NATO i Kfor posebno podržavaju i podstiču“, navodi se u saopštenju Kfora.
 
Farina je informisao generala Dikovića da će Kfor nastaviti da bude prisutan na severu „u cilju obezbeđivanja sigurnog i bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve građane i organizacije koje rade na tom delu teritorije“.
 
Tokom sastanka, na kome je bio komandant Bezbednosnih snaga Kosova Kadri Kastrati, razgovaralo se i o pitanju nadgledanja administrativne linije razgraničenja.
Komandant KFOR-a je istakao da je situacija mirna i stabilna celom dužinom administrativne linije razgraničenja između Kosova i Srbije.
 
Nakon radnog ručka u vojnoj bazi na jugu Srbije, odigran je i prijateljski fudbalski meč između timova Kfora i Vojske Srbije, a završen je rezultatom 3:1 u korist srpskih vojnika. 
 
Domaćin "revanša" sledećeg meseca biće Kfor, navodi se u saopštenju.
Facebook

Vreme