EU: Izbori održani u pozitivnoj atmosferi

Petak, 07. mart 2014, 18:24

|

Izvor: RTV Mir

|

|

PRIŠTINA,07.03.2014. - Protekli lokalni izbori na Kosovu, uključujući i sever, odvijali su se u pozitivnoj atmosferi uprkos izazovnim okolnostima, navodi se u konačnoj oceni izbora koje je objavila Izborna posmatračka misija EU.

Protekli lokalni izbori na Kosovu, uključujući i sever, odvijali su se u pozitivnoj atmosferi uprkos izazovnim okolnostima, navodi se u konačnoj oceni izbora koje je objavila Izborna posmatračka misija EU.Izborna posmatračka misija Evropske unije (EU EOM) objavila je svoje detaljne nalaze i preporuke kako bi "pomogla da se unapredi izborni proces u budućnosti", piše u tom izveštaju.Šef misije EU za posmatranje izbora Roberto Gualtieri rekao da je zadovoljan kvalitetom poslednjeg izbornog procesa na Kosovu, što predstavlja važan korak ka demokratskoj konsolidaciji.

Šef misije EU koja je posmatrala poslednje opštinske izbore na Kosovu je upoznao predsednicu Kosova Atifetu Jahjagu sa preporukama ove misije za naredne izbore. 

On je rekao da pozitivan trend poslednjih lokalnih izbora treba da se zadrži i tokom parlamentarnih izbora.

 Predsednica Jahjaga se zahvalila Gualtieriu i misiji koju je predvodio, na urađenom poslu i podršci demokratskom procesu, povećavajući tako kredibilnost i transparentnost izbornog procesa na Kosovu.

izvor:Politika,Beta,Kosovalive,KIM radio

 

Facebook

Vreme