EK: ZA TRAJNO REŠENJE KOJE DOGOVORE DVE STRANE

Petak, 10. avgust 2018, 15:46

|

Izvor: RTK LIVE

|

|

BRISEL - Trajno rešenje za Kosovo znači moguće, održivo i realistično rešenje u skladu sa međunarodnim pravom oko čega Priština i Beograd treba da postignu saglasnost, izjavio je u Briselu portaparol Evropske komisije Karlos Martin.
 
Na pitanje novinara da li Evropska komisija podržava stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića o razgraničenju kao mogućem rešenju za Kosovo, on je podsetio da su tokom dijaloga na visokom nivou 24. juna predsednici Kosova i Srbije Hašim Tači i Aleksandar Vučić imali „intenzivan i produktivan razgovor o okvirima sporazuma o sveobuhvatnoj normaliziji odnosa i saglasili se da intenzivraju rad u narednim sedmicama”.
 
Martin je dodao i da su oni 18. jula „razmotrili ostvareni napredak i dogovorili se da se ponovo sastanu početkom septembra”.
 
„Dijalog uz posredovanje EU ima za cilj da podstakne trajnu saradnju dve strane i da im pomogne da ostvare napredak na putu ka Evropi i unaprede živote građana. Trajno rešnje znači moguće, održivo i realistično rešenje u skladu sa međunarodnim pravom, a strane treba da definišu zajednički stav o uzajamnoj saglasnosti”, rekao je predstavnik EK. 
Facebook

Vreme