DS: Štedi se kocka šećera, a ukida se demokratija

Subota, 08. novembar 2014, 17:02

|

Izvor: Tanjug

|

|

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke Balša Božović izjavio je danas da se izmenama Zakona o finansiranju političkih aktivnosti na mala vrata uvodi jednopartijski sistem.
 
"Mislimo da u trenutku kada su puna usta ušteda na račun građana, moram reći da se štedi jedna kockica šećera svakom poreskom obvezniku, a s druge strane se ukidaju demokratske i druge slobode i prava“, rekao je Božović novinarima.
 
On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da su odbijeni amandmani te partije koji bi suštinski promenili loše izmene i dopune zakona koji je predložila SNS.
 
Božović je objasnio da će SNS zbog toga što će se sredstva za finansiranje redovnih aktivnosti koristiti i u predizbornoj kampanji imati ogromnu prednost sa ogromnom količinom novca na samom početku kampanje.
"Zbog kockice šećera dovedena je demokratija u pitanje mislimo da je to neprihvatljivo za društvo“, rekao je poslanik DS.
 
Uporedio je i podatak da SNS dobija oko pet miliona evra, dok su ukupne uštede usled tih izmena koje onemogućuju ravnopravan uticaj na politički život Srbije, nešto više od tri miliona evra.
Facebook

Vreme