Drecun poziva na kosovske parlamentarne izbore?

Petak, 09. maj 2014, 16:35

|

Izvor: Tanjug, B 92

|

|

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun smatra da bi Srbi na vanredne parlamentarne izbore na Kosovu trebalo da izađu na jedinstvenoj listi.
Prema Drecunovim rečima na taj način bi najbolje štitili srpske interese.
On je novinarima u parlamentu rekao da je neophodno da država što pre izađe sa stavom da li Srbi treba da učestvuju na tim izborima.
"Moj stav je da je to potrebno, i to sa što je moguće jedinstvenijom listom koja bi dobila maksimalan broj poslaničkih mesta koji Srbi mogu da dobiju, s obzirom da smo ostali bez rezervisanih mesta", rekao je Drecun. 
On smatra da je došlo do promene stava srpskih stranaka na Kosovu i Metohiji i da su one, kako je naveo, uvidele potrebu jedinstvenog nastupa i maksimalnog uvažavanja stavova zvaničnog Beograda. 
"Sve stranke koje imaju značajniju podršku Srba treba da se nađu na jedinstvenoj listi, što će biti garancija da stranke neće biti zloupotrebljene od strane albanskih političkih partija za nametanje nekih jednostranih rešenja protiv interesa srpskog naroda", naveo je Drecun. 
On je ocenio da je potrebno što pre doneti odluku o izlasku na izbore jer su, kako je naveo, rokovi za pripremu i učešće na izborima izuzetno kratki. 
Prema njegovim rečima, srpske stranke bi na vanrednim parlamentarnim izborima mogle da dobiju od 14 do 16 mandata u kosovskoj Skupštini. 
Drecun, koji je poslanik SNS, na današnjoj sednici Odbora za Kosovo i Metohiju ponovo izabran za predsednika tog odbora, dok je njegov zamenik Goran Bogdanović, poslanik Nove demokratske stranke.
Facebook

Vreme