Drecun: Snažna mreža radikalnog islama na Kosovu

Utorak, 07. oktobar 2014, 17:51

|

Izvor: KIM Radio

|

|

PRIŠTINA - Odbor za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije konstatovao je danas da na Kosovu postoji snažna mreža radikalnog islama, ekstremizma i terorizma, te da su mnogi pripadnci te mreže angažovani kao džihadisti na ratištima u Siriji i Iraku.
 
"Ali smo na osnovu informacija koje su nam nadležne službe predočile zaključili da ne postoje konkretna saznanja o pripremi terorističkih napada srpskog i ostalog nealbanskog stanovništva na KiM", rekao je predsednik tog odbora Milovan Drecun nakon sednice koja je bila zatvorena za javnost.
 
On je kazao da je Odbor za KiM ma današnjoj sednici razmotrio stepen ugroženosti i bezbednosti srpskog naroda i ostalog nealbanskog stanovništva u pokrajini zbog prisustva radikalnih islamista i džihadista-povratnika iz Sirije i Iraka.
 
"Generalno mislimo da je nivo opasnosti po srpsko stanovništvo od radikalnog islama, u smislu ugrožavanja bezbednosti i izvođenja terorističkih akcija na jednom prihvatljivom nivou, dakle da trenutno nije izražena opasnost, a da će se u narednom periodu situacija pratiti, jer će sa većim povratkom džihadista svakako da se promeni stepen ugroženosti", istakao je Drecun.
 
"Sednica je bila zatvorena za javnost zato što je materijal koji smo dobili od nadležnih službi bio označen kao strogo poverljiv", dodao je Drecun.
 
On je kazao da su članovi tog Odbora veoma zadovoljni informacijama koje su dobili od predstavnika Bezbednosno informativne agencije, MUP - a i Vojno obaveštajne agencije.
Facebook

Vreme