DOPRINOS I SAVETI NA SASTANKU DELEGACIJA SNF-a SA PREDSEDNIKOM SANU

Utorak, 13. mart 2018, 16:09

|

Izvor: RTV Mir

|

|

BEOGRAD - Predstavnici Srkog nacionalnog foruma juče su rаzgovarali u Beogradu sa predsednikom Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimirom Kostićem. Kako je saopšteno iz SNF, tema razgovora je bilo Kosovo. Predstavnike sa KiM-a pored Kostića, primio je i akademikom prof. dr Vasilije Krstić.
 
Razgovor je bio veoma sadržajan i iskren ,tokom razgovora iskazan je visok stepen saglasnosti po svim pitanjima od interesa za srpski narod na KiM, kao i pitanja od državnog interesa .Delegacija SNF je iznela brojne predloge i sugestije.
 
Akademik Kostić je izrazio spremnost SANU da pruži puni doprinos eventualnom formiranju Državnog saveta za KiM, što je od strane SNF predloženo i Predsedniku Republike. Izražena je spremnost SANU da pomogne u svim oblastima od interesa za srpski narod sa KiM.Ocenjeno je da je ovo  bio inicijalni sastanak SNF i SANU, i dogovoreno je da se održi novi sastanak odmah nakon Vaskrsa.
 
Ovom prilikom profesor Krstić je uputio delegaciji SNF zahvalnost na misiji koju vrši u interesu srpskog naroda, i istovremeno pružio brojne savete koje će SNF-u koristiti u daljem radu.
 
U delegaciji SNF-a su predsednik prof. dr Aleksandar Đikić, potpredsednik prof. dr Aleksandar Ćorac, član prof. dr Dušan Čelić, član predsedništva Momčilo Trajković.
Facebook

Vreme