Đoković: Mogu da pobedim Nadala

Subota, 07. jun 2014, 17:22

|

Izvor: RTS

|

|

PARIZ - Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio da je silno motivisan da osvoji titulu na Rolan Garosu, odnosno da konačno prigrli jedini trofej koji mu nedostaje u grend slem kolekciji."Veoma sam srećan zbog plasmana u finale. Izuzetno sam motivisan jer je trofej na Rolan Garosu jedini koji mi nedostaje u karijeri", rekao je Đoković neposredno posle pobede u polufinalu nad Estoncem Ernestom Gulbisom.Đoković je istakao da je u današnjem meču Gulbis pravio veliki broj grešaka i da mu je to olakšalo put ka drugom uzastopnom finalu na Rolan Garosu."Prva dva seta su za mene bila dobra. Gulbis je pravio veliki broj grešaka. U trećem setu sam izgubio koncentraciju, i zaista, nije bilo lako, ali sam se ubrzo vratio u ritam", rekao je Đoković.Kasnije, kada je saznao da će mu protivnik u meču za trofej biti Rafael Nadal, Đoković je rekao:
"Čeka nas veliki meč, ovo je najveći izazov koji jedan teniser može da ima na ovoj podlozi i turniru, da u finalu igra protiv najuspešnijeg igrača u istoriji. Imam veru i samopouzdanje da mogu da ga pobedim i podignem taj tako željeni trofej."
Đoković je rekao da zna kako treba da igra protiv Nadala, ali da je to "lakše reći nego uraditi".
"Psihički i emotivno treba da budem na vrhuncu, ali i fizički. Ne verujem da će biti mnogo kratkih poena, mora da se bude spreman".
Finale Rolan Garosa u muškoj konkurenciji igraće se u nedelju.
Facebook

Vreme