ĐILAS: BIĆE VRAĆENI SVI NACIONALNI RESURSI KOJE JE VLAST RASPRODALA

Subota, 24. avgust 2019, 17:53

|

Izvor: N1

|

|

OBRENOVAC - Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas poručio je u Obrenovcu da je aktuelna vlast elementarna nepogoda poput poplave, a kada se voda povuče videće se kakvu je štetu ostavila za sobom i za nju će neko morati da odgovara.
 
Đilas je na osnivanju Inicijativnog odbora SSP u Obrenovcu kazao da će svi nacionalni resursi koje je ova vlast rasprodala biti vraćeni građanima, jer "niko nikomo nije dao mandat da ih prodaje, već da njima upravlja na najbolji mogući način". 
 
"Vratićemo PKB. Ako je ta prodaja bila kriminalna, zna se kako se završava, a ako je bila samo pogrešna - isplatićemo kupcu onoliko koliko je platio i uložio i vratiti PKB građanima", rekao je Đilas. 
 
Prema njegovim rečima, taj kombinat je prvi put u poslednjih nekoliko godina u avgustu u nekim danima proizveo manje od 100.000 litara mleka, a proizvodnja je 40 odsto manja nego pre sedam godina. 
 
Lider SSP ironično je ocenio da je "ekonomska genijalnost" tvrditi da smanjenje plata i penzija podstiče ekonomski razvoj i upitao zašto taj recept Vučić ne ponudi Nemačkoj.
 
"Tek kad država da nešto svojim građanima, nešto će dobiti zauzvrat, tako se podstiče razvoj", kazao je Đilas. 
 
"Umesto uzimanja od ljudi, što ova vlast radi, u ljude treba ulagati. Umesto u pasarele, jarbole, stadione, uložimo u nastavnike, decu, lekare. Potrebna nam je zemlja u kojoj ljudi mogu pristojno da žive od plate, jer ovako za 10 godina neće imati ko da nam da injekciju u Domu zdravlja", rekao je Đilas. 
 
On je upozorio da Srbija izumire, jer godišnje ostane bez 100.000 ljudi, i da će za 30 godina pasti na samo tri miliona stanovnika.
 
Za predsednika Inicijativnog odbora SSP u Obrenovcu izabran je Vladislav Mirković, koji je poručio da građanima ove beogradske opštine najviše nedostaju sloboda i pravda i da je prioritet ove stranke da im to vrati.
Facebook

Vreme