DANAS JOŠ JEDAN POKUŠAJ IZGLASAVANJA PARLAMENTARNIH ODBORA

Četvrtak, 13. februar 2020, 16:45

|

Izvor: Koha ditore, KoSSev

|

|

PRIŠTINA - Na današnjoj plenarnoj sednici kosovske skupštine poslanici nisu izglasali formiranje parlamentarnih odbora, dok će se na današnjem sastanku Predsedništva koji je zakazan za 13 časova, odlučivati o terminu nove planarne sednice, javlja Koha.Poslanici su na današnjem zasedanju razmatrali nacrt odluke o formiranju parlamentarnih odbora, odnosno o broju jer je broj odbora smenjen sa 16 na 14, sa čim su se složili svi predstavnici parlamentarnih grupa. U 15 časova nastalvja se sednica sa još jednim pokušajem da se izglasaju ovi parlamentarni odbori.
 
Za izmenu ovog člana potrebna je dvotrećinska većina glasova poslanika, odnosno 80 glasova, te je zato današnje glasanje bilo neuspešno.
 
Nakon što je predsednica skupštine Vjosa Osmani, saslušala predloge šefova parlamentarnih grupa, odlučila je da plenarnu sednicu nastave nakon što Predsedništvo odredi datum, dan i sat nove sednice.
 
„S obzirom na to da smo još uvek minus 12 poslanika i predsednik još uvek nije izvršio svoj ustavni zadatak, a s obzirom na to da imamo neke zamerke, moj predlog je da ovo odlaganje okončamo za još jedan dan i dan za sastanak koje će Predsedništva odrediti kao i tačno vreme kada ćemo nastaviti sa konstituisanjem skupštine“, kazala je Osmani.
 
Ranije na sednici, poslanici kosovske skupštine su sa 100 glasova za – izglasali produženje roka za usvajanje budžeta za 2020. – za mart mesec, a na zahtev ministra finansija Besnika Bisljimija.
 
Inače današnja sednica počela je muzikom Nedžmije Pagaruše, koja je prethodne nedelje preminula.
 
Ranije danas na istoj sednicije poslanik PDK Mergim Ljuštaku (Mergim Lushtaku) je iza predsednice parlamenta Vjose Osmani postavio veliku sliku kosovskog predsednika Hašima Tačija, pošto je Vjosa Osmani prvog dana ulaska u kabinet predsednice skupštine, uklonila Tačijevu, a postavila sliku prvog kosovskog predsednika Ibrahima Rugove, lidera LDK iz koje i sama dolazi.
Facebook

Vreme