Da naše nasleđe ne bude kosovarsko

Ponedeljak, 07. oktobar 2013, 18:21

|

Izvor: RTV Mir

|

|

BEOGRAD - Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin očekuje da će današnji sastanak u Briselu rešiti bar neki od problema koje pravi Priština.

 

"Ima puno problema koje treba rešiti, očekujem da će današnji sastanak bar neke rešiti ako ne i većinu", rekao je Vulin navodeći da zabrana ulaska srpskih funkcionera na KiM veoma ugrožava kompletnu situaciju. On je dodao da, između ostalih, postoji i problem interno raseljenih da glasaju, problem kontrole glasanja ili upisanih čak 1.700.000 birača

On je naveo da je Priština povukla jednostran akt da zabrani ulazak srpskih zvaničnika. Vulin je istakao da država Srbija nije napravila nijedan problem u sprovođenju Briselskog sporazuma i dodao da se "zaista postavlja pitanje koliko mi treba da budemo fleksibilni". 

Prema njegovim rečima, Priština je povukla takav potez jer se plaši da će se politička situacija na KiM nepovratno promeniti. 

"To je opravdan strah - politička situacija će se promeniti jer izlaskom Srba na izbore njima više niko neće moći da vlada bez njih", podvukao je Vulin. 

On je na pitanje o napadu predstavnika Samostalne liberalne stranke na aktiviste liste Građanska inicijativa Srpska rekao da je neshvatljivo da Priština to toleriše i da pretpostavlja da to čini jer im je to koalicioni partner. 

Izvor: B92

Facebook

Vreme