"ČINJENICE U VEZI SA ODLASCIMA ĐURIĆA NA KIM LAKO PROVERLJIVE"

Nedelja, 15. april 2018, 17:57

|

Izvor: Saopštenja,Kim

|

|

BEOGRAD - “Ukoliko je današnja Betina informacija autentični stav NATO-a, onda ona predstavlja zlonamernu dezinformaciju i dodatno svrstavanje uz Prištinu, a protiv regionalne stabilnosti“, saopštio je Dušan Kozarev.U saopštenju zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju navodi se da činjenice u vezi sa odlascima Marka Đurića na KiM su toliko lako proverljive da je “gotovo neverovatno da bi se neko iz NATO-a usudio da izmišljajući fakte javno laže i opravdava nasilje maskiranih bandita Prištine nad golorukim srpskim narodom“.
 
“Zato smatram da je izjava o navodnom zakasnelom obaveštenju o odlasku Marka Đurića na Kosovo i Metohiju, koju je nekakav neimenovani zvaničnik NATO dao agenciji Beta, ili izmišljena, ili je možda uopšte nije dao neko iz Brisela već izvor iz Donjeg Prekaza“, piše u saopštenju.
 
Dodaje se da se u pisanoj korespondenciji u skladu sa Sporazumom o posetama zvaničnika jasno vidi da je informacija o odlasku Marka Đurića u Kosovsku Mitrovicu upućena u petak, 23. marta, u 9.44 sati prepodne, a ne po završetku radnog vremena, kako tvrdi navodni izvor iz NATO-a.
 
“Uostalom, zašto bi neko ko govori istinu bio citiran kao neimenovani izvor, jer anonimni izvor je najčešće eufemizam za laž i spinovanje, a oni koji u ovako osetljivim stvarima sebi dozvoljavaju da zbunjuju javnost isfabrikovanim rekla-kazala informacijama takođe nisu bez krivice“.
 
Navodi se da “notornim lažima se ne može prikriti činjenica da je napad na goloruki srpski narod, Marka Đurića i izabrane političke predstavnike Srba sa Kosova i Metohije bio najogoljeniji i ničim izazvan čin nasilja“.
 
U saopštenju se zaključuje da o ulozi NATO-a u tom događaju dovoljno govori fotografija pripadnika Kfora koji u blizini sale u Kosovskoj Mitrovici, u trenutku kada se događa nasilje, “nonšalantno fotografiše, umesto da nasilje sprečava“.
Facebook

Vreme