"BRINU ME POSLEDICE POLITIČKIH AKTIVNOSTI"

Ponedeljak, 11. februar 2019, 15:44

|

Izvor: Koha ditore, Tanjug

|

|

PRIŠTINA - Komandant KFOR-a general-major Lorenco Dadario izjavio je da ga brinu posledice političkih aktivnosti.On je istakao da ga brinu izjave, retorika, akcije, koje mogu biti političke prirode, ali sa posledicama po bezbednost.
 
"Politiku prepuštam političarima i vidim da demokratija ovde funkcioniše. Vi se trudite, imate dinamiku, koalicije, glasanje i tako dalje. I sve to je u redu. Ali ono što me zabrinjava su posledice političkih aktivnosti, izjave, retorike, naracije, akcija, koje mogu biti političke prirode, ali sa posledicama po bezbednost", rekao je komandant Kfora u za Kohu. 
 
On je naveo da su trupe KFOR-a posvećene očuvanju sigurnog i bezbednog okruženja na Kosovu, uprkos političkim dešavanjima i mogućim tenzijama. 
 
Na pitanje o saradnji sa Kosovskim bezbednosnim snagama nakon odluke kosovske skupštine da te snage transformiše u vojsku, Dadario je rekao da "NATO još preispituje svoj nivo posvećenosti KBS-u i da je to politička diskusija koja uključuje zemlje članice NATO-a i one zemlje koje daju doprinos misiji".
 
"Ono što bih rekao je da se naši odnosi sa KBS-om nisu promenili", rekao je komandant Kfora. 
 
Na pitanje o severu Kosova, Dadario je rekao da je ta "oblast i dalje talac političke situacije i da su ljudi zabrinuti za rešenje". 
 
"Od vitalne je važnosti okupiti policiju i druge institucije, tako da svi pokušavaju da daju sve od sebe", zaključio je komandant KFOR-a
Facebook

Vreme