ARLOV PODELIO PAKETIĆE MALIŠANIMA U VELIKOJ HOČI I ORAHOVCU

Nedelja, 12. januar 2020, 18:50

|

Izvor: RTK 2

|

|

ORAHOVAC - Predsednik odbora za pomoć Srbima na Kosovu iz Republike Srpske, Milorad Arlov posetio je danas Veliku Hoču i Orahovac kako bi mališanima uručio poklone koje su svojim sredstvima obezbedili učenici osnovnih i srednjih škola iz Republike Srpske.
 
Učenici iz gotovo svih gradova Republike Srpske su i ove godine pokazali humanost pošto su zajedničkom akcijom uspeli da prikupe sredstva za 1000 novogodišnjih paketića čime su još jednom obradovali mališane sa teritorije Kosova. Paketiće su, nakon onih najmlađih iz Suvog Grla, Banje, Crkoleza, Osojana, Kline i Goraždevca dobila i deca iz Velike Hoče i Orahovca.
 
„U našoj velikoj akciji „Za dečji osmeh“ u kojoj smo preko učenika osnovnih i srednjih škola prikupljali sredstva učestvovalo je preko 40 000 učenika, prosvetnih radnika, profesora i nastavnika. Želeli smo da izvučemo osmeh deci na Kosovu i uvek to i uspemo. 94 škole su učestvovale u ovoj akciji i u akciji izgradnje dnevnog centra u Severnoj Mitrovici, što je još jedan projekat našeg odbora“, rekao je Milorad Arlov.
 
Veliku zahvalnost prijateljima iz Republike Srpske izrazio je i Marko Spasić, direkor Osnovne škole „Svetozar Marković“ iz Velike Hoče.
 
„Eto, i ove godine gospodin Milorad Arlov obraduje decu ovde u Velikoj Hoči. Ja se u ime dece, u ime kolektiva, u ime roditelja i u svoje lično ime najiskrenije zahvaljujem na pomoći i poklonima“, istakao je Spasić.
 
Predsednik odbora za pomoć Srbima na Kosovu, Milorad Arlov će u ponedeljak posetiti Severnu Mitrovicu gde će podeliti stipendije za šestoro dece u iznosu od po 400 evra, nakon toga će u Zvečanu učestvovati na Humanitarnoj akademiji koju organizuje Udruženje roditelja „Podrži me“. 
Facebook

Vreme