ANTIĆ: PRIŠTINA PRIŽELJKUJE PUKOTINU U SRPSKOM JEDINSTVU

Nedelja, 10. februar 2019, 17:13

|

Izvor: Tanjug

|

|

BEOGRAD - Ministar energetike i funkcioner SPS-a Aleksandar Antić okarakterisao je proteste opozicije na KiM kao veliki debakl, koji je dobio veliku pažnju prištinskih medija samo zbog narušavanja srpskog jedinstva.
 
"Protesti Saveza za Srbiju na KiM okupili su tek po kojeg aktivistu, ali su zato dobili veliku pažnju i podršku u prištinskim medijima, koji očigledno priželjkuju da u ime Srba i Srbije razgovaraju sa onima koji su na ulici, a ne sa legitimnim predstavnicima ogromne većine građana", rekao je Antić za Blic.
 
Kako kaže, debakl opozicionih protesta u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici potvrdio je da Srbi sa KiM, kao jedan, stoje iza politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije i da imaju puno poverenje u rešenja za koja se bori državni vrh.
 
"To jeste problem za vlasti u Prištini, jer se po prvi put suočavaju sa punim jedinstvom sa srpske strane i zato traže bilo kakvu pukotinu u našoj nacionalnoj politici, pa makar i u neuspelim protestima opozicije", kaže Antić.
 
Prema njegovim rečima, opozicija u svom programu ne spominje pristupanje Srbije EU i zato mu nije jasno zašto se obraćaju institucijama u Briselu.
 
"To se neće dogoditi, uprkos naporu lidera Saveza za Srbiju, koji su i u pogledu KiM, ali i EU, pokušali da ponude sebe i svoju politiku kao alternativu. Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović u svom programu ne pominju pristupanje Srbije EU i otuda je ironična njihova odluka da se obrate predstavnicima institucija u Briselu", istakao je on.
 
Antić naglašava da se na proteste opozicije na KiM odazvalo tek nekoliko najvernijih aktivista.
 
"Pošto njihova politika ne zagovara ulazak Srbije u EU, reč je samo o pukom ogovaranju Srbije, njenih lidera i institucija u svetu i traženju podrške za svoju politiku dolaska na vlast bez izbora. Malo ko u Evropi može da shvati ovakvu neprincipijelnost i političku avanturu, a tako je i na Kosovu i Metohiji gde se na njihove proteste odazvalo tek nekoliko najvernijih partijskih aktivista", zaključio je Antić.
Facebook

Vreme