Srbija bi bila bolja zemlja da je Đinđić živ

Petak, 01. avgust 2014, 17:51

|

Izvor: Tanjug

|

|

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je danas da je pokojni premijer i lider demokrata Zoran Đinđić živ Srbija bi bila mnogo bolja zemlja.
 
Pajtić je u izjavi za javnost povodom dana rođenja Đinđića pre 62 godine, podsetio da je Đinđić dvadeset dana pre nego što su ga mučki ubili, poručio: "Moramo da budemo svesni svog značaja i svojih problema. Ne sme da nam uđe voda u uši, kao što nam se često dešava. Ja se čudim kada čitam svakoga dana otprilike koga podržavaju Amerikanci, koga podržava Evropa, koga podržava Rusija..." .
 
Đinđić je tada i zapitao kakve to ima veze i da je pitanje koga podržavaju oni koji žive u našoj zemlji.
"Treba da imate dobre odnose sa svima koji su bitni za vas, ali ne da strance uključujete kao deo svoje unutrašnje politike. To je bolesno i mi imamo tu bolest", podsetio je Pajtić na Đinđićeve reči.
 
On je naznačio i da je ubijeni premijer rekao da "moramo sami kao građani i ljudi da taj stav zauzmemo, da poštuju sebe, da poštujemo druge, ali da ne dopustimo da se toliko sa strane mešaju u naše odnose". 
"Da mi to ne tražimo, ne bi oni to ni radili. Mi i dalje imamo kompleks niže vrednosti. Ako će naš međunarodni ugled da se zasniva na tome da prećutkujemo naše nacionalne interese, onda nam taj ugled i ne treba mnogo. Vreme je da svet vidi ko smo mi“ navode se reči Đinđića.
 
Tu je zaustavljen - tu mi nastavljamo, poručio je Pajtić.
Facebook

Vreme