<

“Zlatni krst kneza Lazara” Zlati Kocić, “Longin” Velizaru Krstiću

Ponedeljak, 19. jun 2017, 16:25

|

Izvor: Rtv Kim

|

|

GRAČANICA - Dom kulture Gračanica saopštio je imena dobitnika priznanja koja se dodeljuju pesnicima u okviru Vidovdanskog pesničkog bdenija kao i nagrada “Longn” i “Dimitrije Popović” koje se dodeljuju likovnim umetnicima.
 
Kako je saopšteno iz Doma kulture u Gračanici, žiri Vidovdanskog pesničkog bdenija koji čine književnik Petar Sarić, prof. dr Slobodan Vladušić i književni kritičar Žarko Milenković, doneo je jednoglasnu odluku o dobitnicima vidovdanskih nagrada.
 
“Zlatni krst kneza Lazara“ koji se dodeljuje za sveukupno književno stvaralaštvo, ove godine je pripao Zlati Kocić, istaknutoj pesnikinji iz Beograda.
 
“Gračanička povelja“ pripala je književniku iz Banja Luke
Ranku Risojeviću.
 
Pesnik iz Novog Sada Selimir Radulović dobitnik je piznanja “Kondir Kosovke devojke“, a pisacu iz Beograda Vladimiru Kecmanoviću pripalo “Pero despota Stefana Lazarevića“.
 
Nagrade će biti dodeljene na centralnoj manifestaciji “Vidovdansko pesničko bdenije“ u porti manastira Gračanica, 27. juna 2017. sa početkom u 20 časova.
 
Žiri za dodelu likovnih nagrada „Longin“ i „Dimitrije Popović“ u sastavu prof. mr Petar Đuza, akademski slikar Maja Todić i istoričar umetnosti i urednik likovnog programa Doma kulture Gračanic Nebojša Jevtić jednoglasno su doneli sledeće odluke:
 
Nagrada “Longin” koja se dodeljuje za sveukupno stvaralaštvo iz oblasti likovnih umetnosti ove godine će pripasti akademskom slikaru, grafičaru i vajaru Velizaru Krstiću.
 
Nagradu "Dimitrije Popović" za mlade stvaraoce žiri je dodelio Vuku Đuriću, grafičkom dizajneru.
Facebook

Vreme