FSS: 34 DEČAKA IZ KOSOVSKE MITROVICE UČESNICI KAMPA, TRAŽE SE NOVI KRASIĆI, BIŠEVCI, LAZETIĆI

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

SEVERNA MITROVICA - Na prolećnom kampu ’Igraj za Srbiju’, koji je počeo u ponedeljak i traje do danas, učestvuje i 34 dečaka iz Kosovske Mitrovice. Kamp je namenjen dečacima koji aktivno igraju fudbal, uzrasta od 9 do 17 godina, a održava se na terenima Sportskog centra u Staroj Pazovi, saopštili su iz Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Direktor mlađih kategorija pri ovom savezu, Nikola Lazetić, istakao je da je jedan od zadataka u narednom periodu i organizacija što više selektivnih turnira i utakmica po regionima u Srbiji.

„Prvu selektivnu utakmicu u 2021. godini realizovali smo u Kraljevu sa selekcijom naše najtalentovanije dece sa Kosova i Metohije. Želja nam je da svakom detetu u Srbiji damo mogućnost da kroz regionalne selektivne utakmice i turnire dođe do dresa i grba reprezentacije Srbije“, kazao je Lazetić.

Istakao je i da su na kampu videli mnogo talentovanih dečaka, kako iz Srbije, tako iz dijaspore.

Što se tiče nedavno odigrane utakmice u Kraljevu, koja je ujedno bila i prva akcija pionira i petlića sa Kosova, a posle 23 godine pauze, predsednik FS ovog regiona, Igor Uljarević zahvalio je FSS na podršci i izrazio nadu da će neko od ovih dečaka vrlo brzo krenuti stopama Miloša Krasića, Nikole Lazetića i mnogih drugih asova koji su prve fudbalske korake napravili upravo u Kosovskoj Mitrovici.

„Bio sam na sastanku u Beogradu i tom prilikom direktor mlađih kategorija FSS Nikola Lazetić i koordinator Igor Matić obećali su da će nam u narednom periodu omogućiti odigravanje brojnih utakmica gde će naša deca pokazati šta znaju i konkurisati za neku od selekcija Srbije“, kazao je Uljarević.

Pored talentovanih fudbalera, na kampu ‘Igraj za Srbiju’ učestvuju i dva instruktora.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

 

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji