TENISERI SRBIJE SA AUSTRIJOM I NEMAČKOM U MADRIDU

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
 
 
"Koliko se ja sećam nikada nismo igrali protiv Nemačke i Austrije i ovo će biti prvi put. Mnogo toga će zavisiti od sastava u kojima će sve reprezentacije učestvovati,i kako kod nas veliku razliku pravi to da li igra Novak tako će i za Nemačku praviti veliku razliku da li igra Saša Zverev, odnosno da li će kod Austrijanaca igrati Dominik Tim", rekao je selektor Dejvis kup selekcije Srbije Nenad Zimonjić i dodao:
 
"Još je mnogo vremenski daleko do Dejvis kup turnira u Madridu, mislim da nismo izvukli lake protivnike, ali na ovakvom takmičenju nema lakih protivnika. Sigurno će najvažnije biti u kakvom sastavu mi budemo učestvovali, da li će svi igrači biti na raspolaganju i u kakvoj formi će biti. Ako budemo kompletni mislim da smo u dobroj poziciji da se plasiramo dalje, a posle ćemo videti kako će i šta biti, uvek je prvi zadatak proći ovo grupno takmičenje."
 
Pobednik Grupe F u nokaut fazi (četvrtfinalu) igraće protiv jedne od dve drugoplasirane ekipe iz Grupe C.
 
Pobednik ovog četvrtfinala u polufinalu snage će odmeriti sa pobednikom iz susreta (pobednik Grupe A i jedne od dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena).
 
Svih 18 selekcija podeljene su u šest grupa po tri ekipe. Pobednici svake grupe i dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena plasiraće se u nokaut fazu. Na žrebu je bilo šest nosioca, prvi i drugi nosioci su finalisti Svetske grupe 2020. dok su preostala četiri određena na osnovu nove rang liste.
 
Prvih šest nosilaca ujedno čine i nosioce grupa (A, B, C, D, E i F) a to su: Grupa A – Španija (šampion 2019), Grupa B – Kanada (finalista 2019), Grupa C – Francuska, Grupa D – Hrvatska, Grupa E – SAD, Grupa F – Srbija.
 
Žreb za Dejvis kup:
Grupa A: Španija, Rusija, Ekvador
Grupa B: Kanada, Kazahstan, Švedska
Grupa C: Francuska, Velika Britanija, Češka
Grupa D: Hrvatska, Australija, Mađarska
Grupa E: SAD, Italija, Kolumbija
Grupa F: Srbija, Nemačka, Austrija

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji

Search