"ZAMRZNUTI KONFLIKT NIJE REŠENJE, PLAŠIM SE DA REŠENJA NEMA"

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da zamrtnuti konflikt nije dobro rešenje za Kosovo, ali se plaši da rešenja nema.
Vučić kaže da prema Ustavu Srbije o pitanju Kosova mora biti organizovan referendum, jer, kako je obrazložio, reč je o promeni ustavno-pravnog statusa Srbije.
"Da li na referendumu, ko i šta zastupa, može da prođe neko komprominso rešenje, ja u to ne verujem. Da li sam zbog toga srećan - možda mi to olakašava poziciju. Ali da sam najsrećniji - nisam, jer do te situacije neće doći", kazao je Vučić.
Govoreći o nastavku dijaloga sa Prištinom, Vučić je naglasio da će "situacija biti teška", ali da ljudi "ne treba da brinu jer će se boriti kao lavovi".
On je najavio da će specijalni izaslanik Evropske unije za pregovore Beograda i Prištine Miroslav Lajčak u Srbiju doći sa tehničkim, metodološkim i formalnim stvarima, ali da i dalje ne vidi šta je predlog i o čemu će se suštinski razgovarati.
Vučić je istakao da Srbija ne vraća do 1.000 vojnika i policajaca na Kosovo, kako to uslovno omogućava Rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244, jer tamo piše da je to moguće uraditi samo uz saglasnost Kfora.
Vučić se osvrnuo na istoriju Nemačke i rekao da je gubila neke teritorije na kojima danas više ne žive Nemci, ali da su zbog "odgovornog ponašanja" postali "najsnažniji narod Evrope". Naglasio je da je ponosan što je "jedini predsednik Srbije" koji nikoga nije isporučio Međunarodnom sudu pravde.
Govoreći o navodima da je "sa Zapada i Istoka" dobijao zahteve da formira tehničku vladu sa opozicijom, Vučić je rekao da to stav dela "dubokih država" i dodao da je ponosan što se danas Vlada Srbija ne sastavlja u ambasadama, kako je po njegovoj oceni to bilo 2008. godine.
Istakao je da neće da učestvuje u predaji vlasti opoziciji bez izbora ili "zato što to strani faktori misle".

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

 

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165