HOTI NAJAVLJUJE VRAĆANJE MERA ZBOG VELIKOG BROJA ZARAŽENIH

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Premijer Kosova Avdulah Hoti najavio je sinoć mogućnost ponovnog uvodjenja mera prevencije, zbog velikog broja novih slučajeva zaraze korona virusom.
„Na osnovu informacija koje smo dobili od NIJZ situacija je alarmantna. Ako se ne osvestimo da ostvarimo striktno preporuke zdravstvenih profesionalaca mi ćemo biti prinudjeni da vratimo mere koje su ranije bile i imaju za cilj zaštitu građana“, kazao je Hoti.
On je na konferenciji za medije zajedno sa ministrom zdravlja Armendom Zemajem i direktorom NIJZ Nasrom Ramadanijem, rekao da je uznemiren zbog povećanja broja obolelih od korona virusa.
U sinoćnom izveštaju Nacionalni institut javnog zdravstva Kosova (NIJZ) naveo je da je još 58 osoba pozitivno na kovid 19.
Prema Hotijevim rečima, odličan rezultat koji su do sada postigli zdravstveni radnici treba da se sačuva, ali da je značajno da se poštuju preporuke.
On je istako da bi vraćanje prethodnih mera značilo kolaps privrede Kosova.
U izveštaju NIJZ novi slučajevi kovida 19 registrovani su u opštinama Kosovo Polje (12), Vučitrn, Priština (11), Mitrovica (10) i Vitina (12).
U opštini Vučitrn je pozitivno na korona virus devet ljudi, u opštini Prizren troje, a jedan u opštini Orahovac.
Do sada je korona virusom zaraženo 1.384 osoba, izlečio se 921 oboleli, a umrlo je 31 pacijenata, koji su pored korona virusa imali i druge hronične bolesti. Trenutno su aktivno bolesne 432 osobe, naveo je NIJZ.
Od 8. februara do danas u laboratorij NIJZ testirano je ukupno 17.934 osoba za koje se sumnja da su zaražene virusom SARS-CoV-2.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji