DAČIĆ I GODFRI RAZOČARANI ZBOG MERA PRIŠTINE O UVOZU SRPSKE ROBE

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BEOGRAD - Najnovije odluke Prištine oko uslova za uvoz srpske robe su štetne i otežavaju mogućnost nastavka dijaloga, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u razgovoru sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Godfrijem, koji je rekao da deli razočarenje u vezi sa ovim potezom Prištine.
Šef diplomatije je izrazio razočaranost poslednjim potezima Prištine u vezi sa uvozom srpske robe i uslovima, koje postavljaju uvođenjem recipročnih mera.
Istakao je da su ovakve odluke veoma štetne, da krše sve dosadašnje dogovore i da otežavaju mogućnost nastavka dijaloga, podsećajući da je i ambasador Ričard Grenel ranije pozvao Prištinu da ukine jednostrano nametnute takse i recipročne mere.
Ambasador Godfri je rekao da deli razočarenje u vezi sa ovim potezom Prištine i izrazivši nadu da će uskoro doći do ukidanja svih restrikcija i nastavka dijaloga.
Istovremeno je, po pitanju regionalnih tema, rekao da veruje da će Srbija i Crna Gora dijalogom doći do rešenja svih pitanja, uključujući i pitanje punog otvaranja granica za sve svoje građane.
Imajući u vidu predstojeće izbore u Srbiji, američki ambasador je ponovo ocenio da je bitno da svi politički činioci u zemlji uzmu učešće na izborima, što bi doprinelo da Parlament bude mesto na kome će se čuti svi politički glasovi, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.
U razgovoru je izražena je obostrana spremnost za nastavak saradnje u oblastima od zajedničkog interesa s ciljem osnaživanja odnosa dve zemlje u periodu nakon stavljanja pod kontrolu aktuelne globalne pandemije Kovid 19.
S tim u vezi, kako se ističe, američki ambasador je pohvalio način na koji se Vlada Srbije bori protiv epidemije, kao i saradnju koja je tim povodom uspostavljena.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji