SVETSKA BANKA ODOBRILA ZAJAM OD 46 MILIONA EVRA KOSOVU

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Ministarstvo finansija Kosova saopštilo je da je Međunarodno udruženje za razvoj, deo Svetske banke, juče odobrilo zajam u iznosu od 46 miliona evra za hitni projekat COVID-19.
Prema Ministarstvu finansija, ta sredstva biće upotrebljena za jačanje zdravstvenog sistema, prenosi Gazeta Ekpress.
"Finansijska sredstva koristiće se za sprečavanje, otkrivanje i reagovanje na pretnju koju predstavlja COVID-19, omogućavajući, između ostalog, nabavku medicinske opreme, kao i jačanje sistema javnog zdravstva, povećanje kapaciteta za testiranje i proširavanjem kapaciteta Klinike za infektivne bolesti. Štaviše, u okviru ovog zajma šeme socijalne pomoći i domaćinstva biće podržane prema hitnom fiskalnom paketu Vlade Republike Kosovo“, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.
Međunarodno udruženje za razvoj, kao deo Svetske banke, je kreditna institucija, koja kroz kreditiranje pod povoljnijim uslovima od finansijskog tržišta ima za cilj da, između ostalog, pomogne u smanjenju siromaštva i poboljšanju životnih uslova
Projekt je dogvoren uskom saradnjom između Ministarstva finansija i transfera i Ministarstva zdravlja s jedne strane i Svetske banke sa druge strane.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji

ponedeljak, 03 avgust 2020 14:26