"PRIZNANJE KOSOVA NEPRIHVATLJIVO, ALI PAPIR BOLJI OD DRUGIH"

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za Srbiju teška i neprhvatljiva stvar priznanje koje se pominje u non pejperu o Kosovu koji je objavila prištinska "Koha", ali da je to papir mnogo bolji od Ahtisarijevog plana i od svega što je Srbija do sad dobijala. Dodaje da će izbori u Srbiji biti održani u martu ili aprilu sledeće godine.

U intervjuu za praznični broj lista Blic, Vučić kaže da ima i drugih neprihvatljiih stvari kao što je detalj oko Severne Mitrovice.

"To je jedina urbana zona koju Srbi imaju i žele da im je oduzmu. Ima i drugih stvari, papir je sastavio neko vrlo kompetentan, ko sve razume. Svakako nam neće biti lako", rekao je Vučić.

Smatra da je taj papir mnogo bolji od Ahitisarijevog plana.

"To pokazuje da oni koji govore da nikad ne možete da dobijete bolji papir, nisu u pravu. Samo što nekada dođe, ne kažem da je to sad slučaj, situacija kad više stvarno nema boljeg", ukazao je predsednik i dodao da je nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević morao da razume - do kada možeš, a od kada više ne.

"To je na državnom rukovodstvu", naglasio je Vučić.

Ukazao je da je problem kako Srbima objasniti da svi imaju pravo na sve, osim Srba.

"Naš zadatak je pametan pristup, očuvanje mira i stabilnosti, da se mnogo više borimo za ekonomske interese nego teritorijalne, ne govorim pritom o Kosovu", rekao je predsednik Srbije.

Odgovarajući na konstataciju da premijer Kosova Aljbin Kurti ne pokazuje dobru volju za razgovore, Vučić je rekao da će morati da je pokaže i da će biti pod velikim pritiskom, ali je ukazao da Kurti ovim trguje i da hoće da kaže da je mnogo važan.

"Pokazuje svoj odnos prema dijalogu, nepoštovanje prema nama i posrednicima, ali to je na njemu", rekao je Vučić, dodajući da ni najmanje nije fasciniran Kurtijem.

Vučić: Izbori u Srbiji dogodine u martu ili aprilu 

Kada je reč o izborima, on kaže da će oni biti održani u martu ili aprilu sledeće godine. 

"Postoje svega tri datuma kada je moguće da održite izbore", rekao je Vučić u uskršnjem intervjuu za list Blic.

Na pitanje da li će izbori biti razdvojeni, Vučić je odgovorio da ne vidi potrebu za tim.

"Ja ne vidim potrebu za tim, ne razumem to, ali ako čujemo valjane argumente, spreman sam da razgovaramo. Ne možete da razdvajate ono što vam po zakonu dolazi u određeno vreme", istakao je Vučić.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165