KURTI: NOVA RUNDA DIJALOGA BG I PR NEĆE BITI ODRŽANA 11.MAJA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BRISEL - Nova runda dijaloga Beograda i Prištine neće biti održana 11. maja, kako je to ranije najavljeno, rekao je, odgovarajući na pitanje N1 u Briselu predsednik Vlade Kosova Aljbin Kurti.
Kurti je rekao da tog dana sigurno neće biti u Briselu, ali da će nekoliko dana kasnije učestvovati na samitu na kome će biti svi lideri Zapadnog Balkana.
Kako je rekao, kod pitanja dijaloga nije važna brzina, već da on bude što bolje pripremljen.
Dodao je i da je potrebno postaviti principe dijaloga, a ne zasnivati ga samo na prošlosti i pojedinačnim interesima.
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel najavio je nedavno da će do nastavka dijaloga između Beograda i Prištine doći 11. maja. Iz Prištine je odmah nakon toga stigla reakcija – da kosovska vlada o tome nije obaveštena i nije dobila poziv, naveo je portparol kosovske vlade Perparim Krueziu.
Nakon najave o nastavku dijaloga 11. maja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio da srpska delegacija ide u dobroj veri i da se nada da će naići na otvorena vrata za razgovore o „važnim rešenjima, pre svega očuvanju stabilnosti i mira, zatim i kompromisnim rešenjima – za dugotrajni mir na Balkanu“.
Za srpsku delegaciju je važno da vidi zahteve Albanaca, kazao je Vučić, ali i dodao da Srbija nema nikakve zahteve, osim jednog i „normalnog – da bude ispunjeno sve što smo dogovorili“.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165