REDŽEPI: NORMALIZACIJOM GRADITE BOLJU BUDUĆNOST GRAĐANA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Samo normalizacijom odnosa možemo napred, a to mislim i za Kosovo i za Srbiju, izjavila je u emisiji Razgovor na RTK2 potpredsednica Vlade Kosova Emilija Redžepi. Dijalog sa Beogradom je u programu nove Vlade, ali nije važniji od zdravlja građana, reforme zakonodavstva i ekonomskog razvoja, poručila je Redžepi.
„Smatram da ekonomija spaja sve države, smatram da su ratovi prevaziđeni, da nikome nije potrebno novo žarište, nijednom narodu na Balkanu. Takođe smatram da u 21. veku, u vremenu kada EU otvara granice i nema prepreke za slobodu kretanja svih građana, iz bilo koje republike ovakva retorika ne bi trebalo postojati ni sa jedne strane. To je moj stav, jer putem normalizacije odnosa gradite bolju i perspektivniju budućnost svih građana. Ukoliko imate zategnute odnose, to vas vodi u izolaciju i mislim da danas niko ne bi želeo da ostane u getu, nijedna država, nijedan narod“, rekla je Redžepi.
"Teme koje su osetljive i bolne za obe strane, poput pitanja nestalih i žrtava moraju da se reše, jer bez toga nema ni dijaloga, ni normalizacije", ocenila je Redžepi.
Potpredsednica Vlade je govorila i o drugim aktuelnim temama na Kosovu. Emisija Razgovor je na programu večeras u 20 časova.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce



 



Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165