HOTI: ZA FORMIRANJE VLADE KOSOVA POSTOJE DVE MOGUĆNOSTI

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Bivši potpredsednik Vlade Kosova Avdulah Hoti, izjavio je da je ovo treći put da se na Kosovu govori o krvoproliću, pozivajući se na izjave gradonačelnika Mitrovice Agima Bahtirija za TV Dukađini.

On je istakao da je do sada tri puta pozivano na sukobe i anarhiju, te da je prvi takav poziv došao od odlazećeg premijera Kurtija u parlamentu, drugi iz Tirane, a treći danas iz Mitrovice.

Hoti je na svom Fejsbuk profilu napisao da o tome političke stranke treba da se dogovore na konsultacijama koje je najavio predsednik Kosova Hašim Tači, koji je, kako kaže, dužan da poštuje ustavnu proceduru uspostavljanja nove vlasti.

"Prvo, ako postoji volja za formiranje nove skupštinske većine, tada se predlaže i formiranje nove vlade od nove parlamentarne većine", naveo je Hoti.

Dodao je da je druga mogućnost da se stranke dogovore o datumu novih parlamentarnih izbora, koji bi treblo da budu održani nakon prevazilaženja krize izazvane korona virusom.

Hoti kaže da drugog načina nema i da sve političke stranke treba da preuzmu odgovornost za poštovanje ustava i, kako je naveo, demokratskog poretka.

"Uveren sam da naše društvo ima zrelost koja je potrebna da zaustavi takve pozive sada, odmah i zauvek", naveo je Hoti, koji je smenjen sa funkcije potpredsednika vlade nakon izglasavnja nepoverenja Kurtijevom kabinetu.

 

 

Izvor: RTK

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

 

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165