UC "LOVĆEN": POZIVAMO OBE STRANE NA UZDRŽANOST

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Udruženje Crnogoraca "Lovćen", čiji je predsednik Lazar Radulović, poziva na uzdržanost povodom nedavne situacije u slučaju paljenja bilborda i napada na Srbina Zorana Trajkovića.
Saopštenje prenosimo u celosti:
"Povodom novonastale situacije u opštini Gračanica, gde je na ulazu iz pravca Gnjilana postavljen bilbord, koji se ispostavio kao sporan za meštane ove opštine, reagovao je Srđan Popović trazeći da se bilbord ukloni jer su stanovnici opštine Gračanica uznemireni zbog spornog bilborda. Preko noci se dešava da neko zapali bilbord, a nakon toga imamo napad na Srbina Trajkovića koji živi u Kišnici što je bila reakcija albanaca na paljenje bilborda.
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" i ja kao predsednik, pozivamo obe strane na uzdržanost, da se što pre prestane sa prozivanjem putem medija ko je i zbog čega kriv u slučaju Blborda. Kosovo se nalazi u jednoj rekao bih u političkoj krizi posle odluke Specijanog suda da u Hag privede političke vođe OVK. Mislim da svi napadi koji preko medija upućuju predstavnici Srba sa Kosova ,a i iz Beograda kao i predstavnici albanskih medija moraju što pre prestati kako ne bi došlo do eskalacije situacije koja može lako da se zapali sto nikome ne ide u prilog.
Mislim da bilo kakav nastavak podizanja tenzija jako opasna igra.
Zato pozivam na smirenost da političari spuste loptu i pronađu način da se ova situacija prevaziđe i da se nastavi zajednički suživot. Samo tako možemo zajedno u bolju i lepšu budućost".

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165