"KADA SE POJAVE DOKAZI OVA OPTUŽBA ĆE SE NAZVATI SMEŠNOM"

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

HAG - Advokat Kadrija Veseljija, Ben Emerson u svom govoru na Statusnoj sednici koja se održava pri Specijalizovanim većima u Hagu kritikovao je izjavu "kriminalno preduzeće", koja se odnosi na OVK, i rekao da će, kada se pojave dokazi koje ima Tužilaštvo, optužnica biti nazvana smešnom.
Emerson je rekao da je civilno stanovništvo proterano sa Kosova u susedne zemlje kako u Severnu Makedoniju, tako i u Albaniju i Crnu Goru, i da je OVK imao minimalne mogućnosti za zaštitu civilnog stanovništva.
"Zemlja je bila zahvaćena haosom i nasiljem, stanovništvo je proterano u susedne zemlje-Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru. Kada se pojave dokazi koje ima Tužilaštvo ova optužnica će se nazvati smešnom", rekao je on.
"U tom kontekstu, neki pripadnici OVK možda su počinili neka pojedinačna krivična dela, ali to su izolovani manji zločini u poređenju sa onim što je Jugoslavija koristila protiv Albanaca", rekao je on dalje.
"Lideri koji su danas na optuženičkoj klupi bili su poput svih muškaraca i žena na Kosovu koji su odlučili da se pridruže OVK- u, da je zajednički cilj bio zaštititi sebe i svoju zajednicu", dodao je Emerson.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji

nedelja, 16 avgust 2020 14:22
utorak, 16 jun 2020 13:27