GI SDP: KOSOVSKI PRAVOSUDNI SISTEM KRŠI SOPSTVENE ZAKONE

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

S. MITROVICA - Građanska inicijativa SDP ocenjuje da podizanje iste optužnice u slučaju ubistva lidera ove stranke Olivera Ivanovića predstavlja razočaranje i potvrdu da kosovski pravosuduni sistem ne poštuje i krši i sopstvene zakone.
Iz GI SDP ukazuju da u optužici nema novih momenata, kao ni dokaza vezanih za krivično delo, osim što se sada po prvi put pojavljuju dva lica bez imena i prezimena, koja su nepoznata organima reda.
Napominju da je novi, izmenjeni detalj u ovoj optužnici, a koji se tiče Silvane Arsović, to da ona više nije pomagala u izvršenju krivičnog dela nego se tereti po Čl. 179 da je direktno učestvovala u ubistvu svog najboljeg prijatelja i saradnika.
“Sve ovo govori o radu pravosudnog sistema Kosova, da se posle skoro tri godine rada na jednom dobro organizovanom političkom ubistvu mi nalazimo na početku, da se ubice i dalje slobodno šetaju, dok se okrivljenoj Silvani Arsović jednoj samohranoj majci,a takođe i jednoj ženi, ugrožavaju osnovna ljudska prava i pravo na pravdu“, ističu iz GI SDP i nadaju se da će advokatski tim Silvane Arsović već danas uložiti prigovor i od nadležnih pravosudnih organa dobiti odgovor u skladu sa zakonom.
Navode i da je tzv. treća optužnica, kako je neki nazivaju, zavedena pod istim delovodnim brojem kao i predhodne dve, a da su samo datumi različiti, kao i da skraćena, pa sada sadrži samo 33 stranice, manje u odnosnu na prethodne dve.
Iz GI SDP pozivaju međunarodne predstavnike na Kosovu koji su dali svoj doprinos u formiranju kosovskih institucija, da se pozabave njihovim radom i ukažu im da su oni tu da sprovode zakone i poštuju jezičku kulturu svih građana.
Nećemo odustati od traženja da se ubistvo Olivera Ivanovića rasvetli do kraja, da pravi počinioci za ovo delo odgovaraju, poručuju iz GI SDP i podsećaju na Ivanovićeve reči: „Ne može ovo zlo navek trajati. Jednom će valjda i pravde biti“.
Specijalno tužilaštvo u Prištini ponovo je, 11. novembra, podiglo istu optužnicu protiv šest osoba kojima se stavlja na teret pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

5 SMM Si Votohet SR6 SMM Si Votohet veerz 2 SR

 Click_Here_Arrow_-_ok.png

Kako da popunite glsački listić?
Poštovani građani opština: Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok 21. aprila biće održano glasanje Za ili Protiv razresenja predsednika opštine u vašim opštinama.
Nakon što dobijete glasački listić, proverite da li je stavljen pečat.
Na glasačkom listiću morate izabrati samo jednu opciju.
Označite unutar kvadratića, kako bi vaš glas bio validan.
Kako bi zaštitili tajnost glasa, savijte glasački listić pre nego što izađete iz kabine, a zatim ga ubacite u kutiju.
Sva biračka mesta se otvaraju u 07:00 i zatvaraju u 19:00 časova.

 

 

 

Click Here Arrow ok

14

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji