ODREĐEN REDOSLED ZA KANDIDATE ZA GRADONAČELNIKA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Centralna izborna komisija je žrebanjem odredila redosled političkih subjekata i kandidata na vanrednim izborima za gradonačelnika u Severnoj Mitrovici i Podujevu.
U toku su pripreme Centralne izborne komisije pripreme za vanredne izbore za gradonačelnike Opština Severna Mitrovica I Podujevo.
“Cik je usvojio uputstvo koje će omogućiti glasanje svim građanima koji imaju pravo glasa, a koji su, nažalost, zaraženi Kovidom 19 ili su u samoizolaciji, a koji žive na teritoriji ovih opština. Na osovu ovog uputstva imaćemo mobilne timove CIK-a koji će građanima omogućiti da glasaju 29. novembra”, rekao je portparol CIK-a Valmir Elezi.
Kao i tokom prethodnih izbornih procesa, žrebom je određen redosled političkih subjekata –od 121 do 124. Na izborima za gradonačelnika u Severnoj Mitrovici predstavnik Samoopredeljenja Erden Atić je pod brojem 121, nezavisni kandidat Dušan Milojević 122, predstavnik ispred Srpske liste Milan Radojević 123, Fljorent Azemi ispred Demokratske partije Kosova pod rednim brojem 124. Centralna izborna komisija je žrebanjem u martu odredila redosled političkih subjekata i kandidata za izbor gradonačelnika na vanrednim izborima u Opštini Podujevo. Pod brojem 10 je Ajem Fetahu iz Demokratske partije Kosova, Nedžmije Rudari iz Demokratskog saveza Kosova je pod rednim brojem 11, Špejtim Bulići iz Pokreta Samoopredeljenje pod brojem 12.
Poznavaoci političkih prilika smatraju da redosled kandidata na biračkim listićima ne može uticati na njihov rezultat na izborima.
“Smatram da je Centralna izborna komisija veoma jasna kada je reč o redosledu političkih partija na biračkim listovima. Organizuje se žreb kako nijedna politička partija ne bi bila favorizovana. Svaki politički subjekat ima svoj broj prilikom žrebanja. To je redovna formalna demokratska procedura koju sprovodi Centralna izborna komisija u određivanju redosleda političkih partija na biračkom spisku. Ponavljam, žreb je jedini instrument CIK-a, koji osigurava da nema favorizacije za bilo koju političku partiju, ni uticaj na način glasanja ni na ishod glasanja”, kaže politički analitičar Bljerim Burjani.
Vanredni izbori za gradonačelnika u Severnoj Mitrovici i Podujevu biće održani 29. novembra. Predizborna kampanja za vanredne izbore počela je 12. novembra i trajaće do 27. novembra.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

 

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165