HOTI: IZBEGAVATI SVA JAVNA OKUPLJANJA BILO KOJE PRIRODE

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Premijer Kosova Avdulah Hoti upozorio je putem posta na Fejsbuku da je potrebna velika pažnja i angažovanost svih kako bi se prevazišao drugi talas koronavirsua, i da institucije Kosova preduzimaju sve potrebne radnje.
"Naše institucije preduzimaju sve potrebne radnje, ali potrebna nam je maksimalna pažnja i puna solidarnost da bismo izbegli potpuno zatvaranje", napisao je Hoti.
Saopštio je i da postoji plan za aktiviranje dodatnih kreveta u Prištini i reginalnim bolnicama, a napravljen je i plan za preraspodelu medicinskog osoblja po potrebi.
"Povećani su kapaciteti za testiranje, a testiranje će uskoro biti decentralizovano po regionima. Potrebna povećana kontrola u školama, kao i da se preispita lista rizičnih zemalja, kako bi se zaustavila putovanja iz tih zemalja", dodao je Hoti.
"Moramo pokazati maksimalnu brigu na poslu, u školi, u poslu, na ulici i bilo gde gde se okupljaju ljudi. Moramo da izbegnemo sva javna okupljanja bilo koje prirode, kao što su to preporučili Ministarstvo zdravlja i Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova“, napisao je Hoti na Fejsbuku.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165