HOTI: AMBASADORI SU SNAŽAN GLAS KOSOVA U SVETU

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Premijer Kosova, Avdulah Hoti, održao je danas video konferenciju sa kosovskim ambasadorima, koji služe u diplomatskim misijama u raznim zemljama sveta.

Ovom prilikom Hoti je rekao da su ambasadori najdostojniji predstavnici koji predstavljaju Kosovo u zemljama u kojima rade i za ovo je važna maksimalna koordinacija i posvećenost u njihovom radu.

Hoti je takođe zatražio od ambasadora da svojim radom budu snažan glas Kosova u svetu, jer je Kosovo u veoma važnoj fazi izgradnje države i opšte konsolidacije.

Istakavši evroatlantsku orijentaciju Kosova, Hoti je pohvalio važnu ulogu ambasadora u jačanju veza sa prijateljskim zemljama u svim aspektima.

"Vlada Kosova blisko sarađuje sa međunarodnim partnerima i prijateljima na jačanju međunarodnog kosovskog subjektiviteta. Pre svega u procesu ekonomskog oporavka kao rezultat pandemije Kovid-19, kao i u mnogim procesima kroz koje prolazi Kosovo", istakao je Hoti.

Govoreći o domaćim razvojnim projektima na Kosovu, premijer Hoti je rekao da vlada vredno radi na ekonomskom razvoju i stvaranju povoljne klime za strane investicije.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji