"NASTAVAK RAZGOVORA O NEVEĆINSKIM ZAJEDNICAMA I IMOVINI"

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Portarol Evropske unije Peter Stano najavio je da će se ove nedelje u Briselu nastaviti razgovori glavnih pregovarača Beograda i Prištine o temama pokrenutim na poslednjem sastanku na najvišem političkom nivou.

"Radi se o aranžmanima o nevećinskim zajednicama i rešavanju međusobnih finansijskih potraživanja i imovine, što je deo pravnoobavezujućeg sporazuma", kaže Stano.

Upitan za primenu sporazuma potpisanih u Vašingtonu, Stano ocenjuje da su Srbija i Kosovo u Beloj kući potpisale "izraze njihove pojedinačne bilateralne posvećenosti SAD", a da detalji potpisanih obaveza treba da se ispune "u skladu sa evropskim aspiracijima" obe strane.

"Potpisani dokument u Vašingtonu se zasniva na prethodnim sporazumima i obavezama iz dijaloga i može da bude dobar doprinos postizanju sveobuhvatnog pravnoobavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa", zaključuje Stano.

Ranije je najavljeno da će se delegacije Beograda i Prištine 17. septembra sastati na novoj rundi ekspertskih razgovora u Briselu.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165